Bygg din egen rallybil i skalenlig modell

Många barn och vuxna drömmer om att en dag få chansen att kunna sätta sig i en riktig rallybil och dra iväg fartmonstret på krokiga skogsvägar. För de allra flesta stannar detta vid just en dröm. Många tar då till substitutet – att bygga sin egen rallybil i form av modellbilar.

Jätteindustri

Att bygga modellbilar är en stor och populär hobby över hela världen. Modellbyggande är inte bara en kreativ sysselsättning, utan är även bra för din hälsa. Forskning visar att kreativa aktiviteter ökar hjärnans funktion, kan hjälpa till att sänka blodtrycket och förbättrar den mentala hälsan.

Det finns således anledningar till att modellbilar i olika skalor funnits att köpa ända sedan tiden mellan första och andra världskrigen.

”Hall of Fame”

Hobbyn har, trots digitaliseringen av samhället, stadigt växt i popularitet och det finns till och med ett ”Model Car Hall of Fame”. Internet listar över fem miljoner registrerade entusiaster.

Där finns älskare av skalenliga modellbilar, vanliga bilentusiaster och de som gillar den kreativa världen av konst och hantverk.

Människor lockas av kreativa utmaningar. Prova du också. På Hobbyland kan du till exempel lägga vantarna på en tuff Ford Escort rallybil som du kan börja arbeta med. Eller så väljer du någon av alla andra modeller som finns tillgängliga.