Håll konditionen som rallyförare

Kondition är viktigt

Kondition är viktigt för alla. Vi vet att det håller oss friska och starka. Hur kan en stark kondition hjälpa oss i bilsporten?

Ökad körförmåga

Då vi vet att ökad kondition ökar orken för fysisk aktivitet så kan vi lista ut att körförmågan ökar. Vi orkar alltså köra längre tid och längre sträckor. Detta behöver inte ha ett samband med konditionen som vi ser på den i den traditionella meningen men även muskelkondition.

Tänk inte bara på förmåga

Vi behöver också titta på hälsobiten. Om man sitter och kör så tränar man inte hjärtat särskilt effektivt vilket är viktigt för hälsan. Lägg till lite konditionsövningar före eller efter körning så har du löst den biten.

Olika typer av kondition

Oavsett om du känner att flåset inte är med dig eller om du blir trött i armarna är det bra att utföra konditionsträning. När vi tränar upp andningen så kan vi göra det på de välkända sätten som de flesta känner till. Några av dessa är löpning och cykling. Men när vi pratar om muskelkondition får vi titta på andra alternativ. Glöm inte heller kolla på rätt utrustning genom att klicka dig vidare här.