Klassiska formel 1-tävlingar

Formel 1 anses av många vara den högsta och mest prestigefulla formen av bilsport. De lopp som ingår i VM avgörs över hela världen och lockar mängder av besökare var än det genomförs.

Formel1

Italian Grand Prix

Av de banor som Grand Prix genomförts på vinner banan Autodromo Nazionale Monza i antalet lopp. När banan byggdes upp blev det den första kortare banan som byggdes för att vara permanent. Det hade alltså genomförts kortare lopp tidigare men då på provisoriska banor. Innan andra världskriget bröt ut var Italian Grand Prix tillsammans med Tysklands Grand Prix de två mest prestigefulla loppen. Under kriget var det uppehåll på tävlingar men de kunde återupptas redan 1947 i Italien igen.Två år senare var tävlingen igång på Monzabanan. När ett världsmästerskap för formel 1-förare invigdes 1950 fick banan stå som finalbana. Det är dessa tävlingar som senare blev Formel 1 VM.Vem tror du vinner årets upplaga av Italiens Grand Prix? Vi på Rallycross Norden har lagt våra pengar på de senaste årens dominant, Sebastian Vettel. Tror du annorlunda? Då tycker vi att du ska gå in och lägga ett bet hos Betsson och sedan skicka ett mail till oss! Formel 1 hos Betsson hittar du i den vänstra menyn ungefär tio rader ned.

Malaysia Grand Prix

En av de nyare banorna inom formel 1 är den som byggdes i Kuala Lumpur (Malaysia) och blev värd för formel 1 VM år 1999. Namnet på banan är Sepang International Circuit. Av alla banor inom denna tävling anses denna vara den tekniskt svåraste. Detta på grund av serpentinvägar och extremt snabba S-kurvor.

British Grand Prix

Deltävlingen i formel 1-VM som körs i England utspelas på Silverstonebanan strax utanför orten Silverstone. Det första formel1-loppet arrangerades på denna bana 1950. Tävlingar har under korta perioder även genomförts på andra banor men idag är det Silverstone som dominerar på den brittiska formel 1 scenen. Detta efter att banan skrivit på ett 17 års kontrakt som började gälla 2010.

Spanien Grand Prix

Spanien Grand Prix är en av deltävlingarna i formel 1-VM och har varit detta sedan 1991. Tävlingen genomförs på banan som heter Circuit de Catalunya och ligger ca 2 mil söder om Barcelona. Banan byggdes senaste om 2007 då två längre kurvor ändrades till en chikan. På så vis blev det lättare att genomföra omkörningar. De senaste åren har vinnarna varit kända F1 namn som Fernando Alonso (2013), Pastor Maldonado (2012) och Sebastian Vettel (2011).